Sådan fjerner du rødvinspletter fra tæppet

De fleste kender nok til problemet med, at der bliver spildt rødvin på et tæppe. De fleste kender også til de problemer det fører med sig, da det kan være ganske besværligt at få det fjernet igen, og man kan hurtigt komme til at ødelægge et tæppe, hvis man vælger den forkerte tilgang til problemet. Det værste man kan gøre er nemlig, at man begynder at skrubbe på pletten, selvom det for mange, vil være det mest naturlige at gøre.

Er der tale om et dyrt tæppe, kan det være en god ide at overlade tæpperensen til professionelle. Ofte er det dog sådan, at hvis man spilder rødvin på sit tæppe, så sker det tit fredag eller lørdag aften. Der går altså et par dage, inden man kan få renset det. Jo længere pletten for lov til at trænge ind i tæppet, jo mindre bliver chancen for at få det helt væk også.

Tre gode råd til at redde tæppet

Jo mindre du kan få pletten til at være, jo bedre sandsynlighed er der for at få den fjernet. Her er tre gode råd til hvad du kan gøre.

1: Vand

Skynd dig at hælde lidt vand på lige efter det er sket. Det fortynder vinen og sørger for at det ikke er så koncentreret og dermed ikke er så hårdt for tæppet. Det fjerner sjældent hele pletten med vand, men det kan ofte redde det, hvis du alligevel får den renset efterfølgende.

2: Sæbespåner

Sæbespåner er faktisk en af de bedste metoder til at fjerne vin. Lav en oplæsning af vand og sæbespåner og lad det ligge på i nogle minutter. Herefter dupper du med en våd klud, og på den måde kan du ofte få det meste væk.

3: Salt

Du kan også prøve at hælde lidt salt på, det det trækker væsken til sig. Det skal naturligvis være lige når vinen er spildt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *