Sådan får du et mere aktivt barn

Vi vil alle sammen gerne have sunde og raske børn, og en del af denne sundhed kommer fra motion. Der er ingen børn, der som udgangspunkt ikke gider bevæge sig, og langt de fleste vil faktisk gerne være aktive. Som forældre er det vores opgave at støtte op omkring denne aktivitet og allerhelst være en del af den. Hvis børn begynder at vænne sig til, at det er normen at man aldrig laver noget fysisk, når man har fri, så vil det tage dette med sig. Det er sundt at slappe af en gang imellem og lave absolut intet med sine børn, men det modsatte er bestemt også tilfældet.

Langt de fleste vaner bliver skabt i barndommen, så hvis man gerne vil have et barn der er aktivt, skal man altså støtte op omkring dette fra en helt tidlig alder. En ting der er med til at øge et barns aktivitetsniveau, er ved at deltage i legen selv.

Et rigtig godt eksempel kunne være en trampolin, i stedet for at sende dit barn ud på trampolinen og lege. Så tag selv med ud og hop rundt. Det er godt for det indre legebarn, det er godt for DIT helbred og så er det ikke mindst godt for dit barn. Prøv at tage tid på det, og se om interessen ikke fastholdes længere, når du er med, end når barnet er der alene.

Sådan er det med stort set alt – vær en del af det. Invester tiden i at lege fysisk med dit barn, det er nemlig godt for både dig, barnet og ikke mindst jeres forhold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *