Sådan laver du nemt og billigt et bålsted i haven

Der er ikke meget, der er mere hyggeligt, end et bil i bål i haven. Det kan næsten være meditation at sidde og kigge ind i flammerne. Foråret er ved være godt over os, og det betyder også at sæsonen for at være uden for alvor er ved at sætte ind.

En af de ting du skal sikre dig, hvis du vil have bål i haven, er naturligvis at det er sikkert. Har der været lange perioder uden regn (som nu), er jorden meget tør, og der kan let gå ild i ting. Så selvom der ikke er forbud mod grill eller bål, så skal man altid passe på. Man bør også altid have end spand vand ved hånden, hvis der skulle ske noget.

Lav et bålsted

Det næste du skal have for at lave et bål, udover noget brænde, er et sted at lave det. Man kan naturligvis købe et bålfad, men du kan også nemt og billigt lave et bålsted selv, og det er bare lidt mere hyggeligt.

Det eneste du skal bruge er en skovl, og nogle små fliser eller have belægningssten som disse. Du kan ofte få dem meget billigt brugt, men da de også er billige fra ny anbefaler vi at du køber dem, da de er mere holdbare end nogen, du ikke ved hvordan er blevet behandlet.

Du gaver ganske enkelte bare et hul i jorden, der er ca 25-30 cm dybt. Du kan lave det i den form som du vil, firkantet, rundt, sekskantet eller hvad du nu synes. Så sætter du stenene rundt i kanten, så de holder på jorden og ilden ikke kan ramme græs og lignende. Du kan eventuelt hælde sand i bunden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *